ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ

Greek Spirit
25-5-2018
Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι καταδικασμένο σε διάλυση ,όποια ονομασία και να έχει. Ακόμα και εάν υπό την διεθνή πίεση οι Σκοπιανοί κατοχυρώσουν το όνομα ΄΄Μακεδονία΄΄  και ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., ακόμα και τότε δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την διάλυση. 
Επίλυση του προβλήματος της ονοματολογίας θα άρει το ελληνικό βέτο της ένταξης των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ .
Ας υποθέσουμε ότι τα Σκόπια θα πάρουν το όνομα΄΄Μακεδονία΄΄ ως συνθετικό σε  οποιοδήποτε γεωγραφικό ή ιστορικό προσδιορισμό.

 Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει και ότι σε δεύτερο χρόνο θα άρει το βέτο της για την ένταξη των Σκοπών στην Ε.Ε . Αυτό που θα επακολουθήσει θα έχει ως άμεση συνέπεια την διάλυση του κρατιδίου. Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα θεωρηθούν Ευρωπαίοι πολίτες εφόσον το κρατίδιο θα είναι μέλος της Ε.Ε. Οι Αλβανοί της Αλβανίας θα προβούν σε γάμους είτε ΄΄λευκούς΄΄ είτε πραγματικούς αλλά σε κάθε περίπτωση ΄΄ευκαιρίας΄΄με τους ομοεθνείς τους των Σκοπίων , γάμους με τους οποίους θα λαμβάνουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.Η αύξηση του πληθυσμού των Αλβανών των Σκοπίων θα είναι ραγδαία ακριβώς λόγω των γάμων με Αλβανούς της Αλβανίας που θα στοχεύουν σε ευρωπαϊκό διαβατήριο . Οι Αλβανοί της Αλβανίας που θα έρχονται σε γάμο με αυτούςτων Σκοπίων δεν θα έχουν πλήρη πολιτικά διακαιώματα αλλά σε κάθε περίπτωση ο πληθυσμός των Αλβανών θα αυξηθεί . Δευτερεύουσα συνέπεια θα είναι η περαιτέρω αύξηση της επιρροής της Αλβανίας στους Αλβανούς των Σκοπίων.
Το κρατίδιο των Σκοπίων απτό 2013 υποφέρει απο την μαζική έξοδο των σλαβόφωνων πολιτών του προς την Βουλγαρία. Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους διάλεκτος της Βουλγαρικής με περισσότερους αρχαΐζουσες δομές και λίγο διαφορετική προφορά, όπως  κατα αναλογία τα ελλαδίτικα ελληνικά και τα κυπριακά.
Από το 2013 η Βουλγαρία έχει επιτρέψει σε όλους τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς με μια απλή υπεύθυνη δήλωση να λάβουν Βουλγαρικό διαβατήριο ,κάτι που έχει προσελκύσει χιλιάδες Σκοπιανούς, ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς !!! Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί λαμβάνοντας την Βουλγαρική υπηκοότητα και το διαβατήριο γίνονται ευρωπαίοι πολίτες και έχουν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν σε όλη την Ε.Ε. 
Εάν τα Σκόπια ενταχθούν στην Ε.Ε.με την επίλυση του ονοματολογικού τότε τόσο οι Αλβανοί της Αλβανίας που θα έρθουν σε γάμο με αυτούς των Σκοπίων όσο και οι ίδιοι Αλβανοί των Σκοπίων θα έχουν το διακίωμα να μεταναστεύουν σε όλη την Ε.Ε. Ωστόσο οι Αλβανοί έχουν αποδείξει ότι όταν μεταναστεύουν πάντα διατηρούν επαφές με την πατρίδα τους. Κατά την διάρκεια της κρίσης του Κοσόβου οι Αλβανοί Κοσοβάροι της διασποράς βοήθησαν χρηματικά και πολιτικά . Οι πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχαν την άδεια να μεταναστεύουν αλλά μόνο οι Αλβανοί έφευγαν στο εξωτερικό.Οι Σέρβοι παρέμεναν στην χώρα τους.Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο οι Αλβανοί βοήθησαν αποτελεσματικά απτό εξωτερικό ενώ οι Σέρβοι δεν είχαν καμία εξωτερική βοήθεια.
Οι Αλβανοί των Σκοπιων αλλά και τα ζευγάρια Αλβανών των Σκοπίων και Αλβανίας μπορεί μεν να μεταναστεύσουν στην Ε.Ε. αλλά πάντα θα παραμένουν ενεργοί πολιτικά στα Σκόπια.
Η αποσταθεροποίηση των Σκοπίων θα έχει ως συνέπεια την διεκδίκηση των ανατολικών επαρχιών του κρατιδίου απο την Βουλγαρία και των δυτικών απο την Αλβανία.
Κατά το Β΄ΠΠ η Βουλγαρία ως σύμμαχος της Γερμανίας είχε καταλάβει τα Σκόπια τα οποία ως μέλος της τότε Γιουγκοσλαβίας  ήταν στην πλευρά των ηττημένων. Οι Βούλγαροι ανέκαθεν θεωρούσαν του σλαβόφωνους Σκοπιανούς ως ομόαιμους και αυτό είναι σωστό.
Οι ΗΠΑ θέλουν την ύπαρξη του κρατιδίου ακριβώς για να αποφύγουν την ενδυνάμωση της Βουλγαρίας και Αλβανίας . Τόσο η Γερμανία όσο και η Αμερική ακολουθούν το δόγμα του κατακερματισμού των κρατών σε όλο τον κόσμο. 
Για την Ελλάδα το καλύτερο θα είναι να μην διαλυθούν τα Σκόπια.Δεν χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή την μερική υλοποίηση του οράματος για την ΄΄Μεγάλη Αλβανία΄΄ και το ξύπνημα του αλυτρωτισμού των Βουλγάρων.
Το Σκοπιανό πρόβλημα κρύβει πολλούς περισσότερους κινδύνους απο ότι εκτιμούμε

Σχόλια