ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

 Greek Spirit 
2-1-2018
Η εξέγερση του εναντίον του καθεστώτος των μουλάδων είναι στην σωστή κατεύθυνση όχι μόνο για τους ίδιους τους Ιρανούς αλλά και για την παγκόσμια σταθερότητα και αναβολή του Γ΄ΠΠ. 
Για την Ελλάδα δεν είναι και τόσο καλή εξέλιξη για λόγους που θα παραθέσω παρακάτω αλλά τώρα εδώ που τα λέμε η Ελλάδα είναι ένα καμένο γεωπολιτικό χαρτί που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ωφεληθεί από τίποτα..
Επείδή υπάρχουν διάφοροι τυχάρπαστοι που υποστηρίζουν ότι η εξέγερση των Ιρανών εναντίον του θεοκρατικού καθεστώτος είναι σημάδι της Αμερικανικής ανάμειξης έχω να πω ότι κατά την γνώμη μου η εξέγερση ξεκίνησε με την βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο τα αιτήματα των Ιρανών είναι πολύ δίκαια.Το θεοκρατικό καθεστώς των Αγιατολάχ αντί να προσπαθήσει να συνδέσει το Ιραν με τον έξω κόσμο και να ριχθεί στην μάχη για την οικονομική ανάπτυξη επιμένει στην στείρα αντιπαράθεση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τους Άραβες του Κόλπου. Παράλληλα ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για βοήθεια στην Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και την Συρία. 
Οι Ιρανοί ζουνε μια οικονομική κρίση και λιτότητα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.Η ανεργία είναι στο 30% και οι ανατιμήσεις των αγαθών συνεχείς. Η διαφθορά και η στασιμότητα στην οικονομία και δημοκρατία εχουν φέρει τους Ιρανούς σε αδιέξοδο..
Το Ιράν δαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον κόσμο , διαθετει και κοιτάσματα πετρελαίου και όμως, στον προυπολογισμό του 2018 σχεδίαζε την άυξηση της τιμής των υγρών καυσίμων κατά 50%. Βεβαια οι Αγιατολάχ ενω αφήνουν τον λαό να πεινάει δεν εχουν κανένα πρόβλημα να διαθέτουν πακτωλό χρημάτων στο πυρηνικό πρόγραμμα δήθεν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αποσκοπύν στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων . 
Το Ιράν πολέμησε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία απελευθέρωσε το Χαλέπι και βοήθησε με χερσαίες δυνάμεις πολύ περισσότερο απο την Ρωσία. Ωστόσο στο μεταπολεμικό τοπίο το Ιράν σχεδιάζει την μεταφορά του πολέμου στον Λίβανο και το Ισραήλ κάτι που απαντά στα σχέδια του για την δημιουργία του ΄΄Σιιτκού Τόξου΄΄ (Ιράν-Ιράκ-Συρία-Λίβανο) και την καταστροφή του Ισραήλ.Το πρόβλημα είναι ότι οι χώρες οι οποίες θα απαρτίζουν το Σιιτκό Τόξο δεν κατοικούνται αποκλειστικά απο Σιίτες μουσουλμάνους. Το Ιράκ μόνο στον νότο του έχει σιιτκή πλειοψηφία. Στην   Συρία κατά την διαρκεια του πολέμου ο Άσαντ με την βοήθεια των Ιρανών εκτόπισε σουνιτικούς πληθυσμούς που κατοικούσαν στις μεσοανατολικές επαρχίες σε άλλες και τους αντικατέστησε με Σιιτες. Ο Λίβανος πάλι, είναι μια χώρα που κατοικείται απο Σιίτες και Σουνίτες μουσουλμάνους και χριστιανούς καθολικούς  όπως και Ορθόδοξους οι οποίοι μετά τον δεκαετή εμφύλιο προσπαθούν να συμβιώσουν. Το Ιράν με την χρηματοδότηση που παρέχει στην σιιτκή Χεζμπολάχ προσπαθεί να υποδαυλίσει έναν νέο εμφύλιο με στόχο την κυριαρχία των σιιτών που αποτελούν κάτι λιγότερο απο το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Η Χεζμπολάχ το 2006 είχε προκαλέσει την εισβολή του Ισραήλ τον Λίβανο και εδω είναι το τραγικό εφόσον η Χεζμπολάχ χωρίς να είναι κυβέρνηση αλλά μια πολιτική και παραστρατιωτική φραξια ενέπλεξε όλο τον Λίβανο σε πόλεμο με το Ισραήλ με τον λιβανέζικο στρατό να παραμένει θεατής, μιλάμε για τρελά πράγματα και στην Ελλάδα υπάρχουν υποστηρικτές της Χεζμπολάχ χωρίς να καταλαβαίνουν το κακό και τον όλεθρο που προκαλεί .
Εάν το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν ανατραπεί τότε η Ρωσία θα χάσει τον σημαντικότερο σύμμαχο και αποκούμπι στην περιοχή και η νίκη της στην Συρία θα ξεφτίσει μαζί με την επιρροη της.Οι  Ρώσοι χωρίς την υποστήριξη του Ιράν δεν μπορούν να διατηρήσουν τα οφέλη που αποκόμισαν στην Συρία. Οι  ΑγιΑτολάχ του Ιράν αποτελούσαν απο το 1980 ακόμα , την εποχή  της ΕΣΣΔ, αξιόπιστο συνεργάτη της Ρωσίας και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εαν αυτοί ανατραπούν απόν μια εξέγερση και αντικατασταθούν απο μια κοσμική ηγεσία  ότι αυτή θα συνεργασθεί με την Ρωσία. Βέβαια η ανατροπή του θεοκρατικού καθεστωτος φαντάζει ακόμα δύσκολη εφόσον αυτό είναι μια βαθιά εδραιωμένη δικτατορία. Είναι όμως σίγουρο ότι εάν κάποτε οι Αγιατολάχ χάσουν την εξουσία  οι αντικαταστάτες τους θα είναι οργανα των ΗΠΑ οπότε θα απαρνηθούν την Ρωσία.
Απο την άλλη έαν οι Ιρανοί μουλάδες του θεοκρατικού καθεστώτος αφεθούν ελεύθεροι να κυβερνάνε τότε ο πόλεμος στην Μ.Ανατολή θα κλιμακωθεί με χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο και το αντίστροφο όπως και χτυπήματα των ΗΠΑ -Σαουδαράβων και Εβραίων εναντίον του Ιράν αρχικά με αεροπορία και κατόπιν με ναυτικό. 
Η Ελλάδα είναι χαμένη σε κάθε περίπτωση και αυτό γιατί εδώ και χρόνια ο κύριος προμηθευτής πετρελαίου είναι το Ιράν το οποίο είναι το μόνο που δέχεται να μας πουλάει με πίστωση. Εάν το θεοκρατικό καθεστώς επιβιώσει και κατόπιν αρχίσει τα χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ τότε οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου θα απαγορευθούν απο τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να αφήνεις τον εχθρό σου να πουλάει πετρέλαια .Εάν πάλι το θεοκρατικό καθεστώς ανατραπεί και αντικατασταθεί απο μαριονέτες ανδρείκελα των ΗΠΑ και του Ισραήλ τότε οι εμπορικές σχέσεις θα αξιολογηθούν απο την αρχή και το ισχύων ευνοϊκό καθεστώς τροφοδοσίας μας με πετρέλαιο μοιραία θα υποστεί αναθεώρηση.
Η κατάσταση είναι τόσο πολύπλοκη και η ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική τόσο αφελής που κινδυνεύουμε σε κάθε περίπτωση. 
Ο Τραμπ εχει αρχίσει να ξηλώνει τα δίκτυα πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών της Χεζμπολάχ παγκοσμίως.Η Χεζμπολάχ διακινεί κοκαΐνη και τα δίχτυα της φθάνουν ως την Κολομβία και την Κούβα.Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι επιφανείς οικονομικοί παραγοντες ελληνικής καταγωγής είναι εμπλεγμένοι και συνδεδεμένοι σε αυτό το κύκλωμα όπως επίσης πολλοί πολιτικοί ,όπως εξάλλου είναι συνδεδεμένοι ιδεολογικά με την Βενεζουέλα και την Κούβα. Ο Τραμπ εάν καταφέρει να ανατρέψει τους Αγιατολάχ θα στραφεί εναντίον όλων των συνεργατών τους παγκοσμίως στην διακίνηση ναρκωτικών και θα δούμε πράματα και θάματα και στην Ελλάδα.

 Σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ πριν μια εβδομάδα αποκαλύψεις σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών από την ιρανοκίνητη Λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ αλλά και για την κάλυψη που παρείχε ο Ομπάμα .

Ο Ομπάμα επέλεξε να αγνοήσει όλες τις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες του Ιράν και της Χεζμπολά με στόχο τον προσεταιρισμό του Ιράν γεγονός που θα αφαιρούσε από την Ρωσία τον πιο ισχυρό σύμμαχο της στην Μ.Ανατολή. Ο Ομπάμα έφτασε σε σημείο να παρεμποδίσει την διεξαγωγή της επιχείρησης ΄΄Κασάνδρα΄΄ μιας επιχείρησης της Αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών -DEA, η οποία είχε στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης κοκαΐνης της Χεζμπολάχ στην Αμερικανική ήπειρο.Ο Ομπάμα μάλιστα έφτασε σε σημείο να μεταθέσει και διώξει πειθαρχικά ορισμένους  ΄΄ξεροκέφαλους'' πράκτορες της DEA οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν την δουλειά τους .

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Ο Ερντογάν είναι ένας ακόμα που ανησυχεί σφόδρα για την κατάσταση στο Ιράν εφόσον οι Αγιατολάχ και η οικονομική και επιχειρηματική ελίτ του Ιράν συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες τουρκικές για την διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος , δραστηριότητες που θρέφουν και χρηματοδοτούν τόσο τον Ερντογάν όσο και τις παραστρατιωτικές ισλαμικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που έχει ιδρύσει στην Τουρκία.
Ο Τραμπ με την ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν βοηθάει το Ισραήλ, πλήττει την Ρωσία,πλήττει την Τουρκία και με το σπάσιμο της αλυσίδας της διακίνησης ναρκωτικών από Χεζμπολάχ και Ιράν καταφέρνει ένα τεράστιο χτύπημα στην Βενεζουέλα του απείθαρχου Μαδούρο όπως και στη Κούβα.
Για δες που τελικά ο Πούτιν δεν είναι ο μόνος σκακιστής......

Σχόλια